Licht uit, spots aan, de zaal zindert van spanning, muziek doorboort de stilte en raakt je recht in het hart, op het podium barst het spektakel los. Als je ooit bij een echte muziektheatervoorstelling bent geweest ben je voor altijd verkocht. Dus toen wij van Ron Antens de vraag kregen of we hem als bestuur wilden ondersteunen bij het realiseren van een stichting voor muziektheater in Tilburg twijfelden we geen moment. Wij zijn overtuigd van de pracht van dit genre, en we zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan ondersteuning.

De pracht van muziektheater zit hem wat ons betreft vooral in de begeleiding van de zangers door een echt orkest, live gespeeld, met alle instrumentgroepen vertegenwoordigd. Dat is niet vanzelfsprekend meer in deze tijd, het live orkest is letterlijk een kostbaar goed geworden. Stichting Muziektheater Tilburg wil door haar inzet deze meerwaarde kunnen blijven bieden.

Tilburg is bij uitstek de plek waar onze stichting thuis hoort. De opleiding van amateurs en jonge talenten is hier optimaal, zij kunnen terecht van beginner tot professional. Er staat een dijk van een theater in het hart van de stad. De stad bulkt van het talent op het gebied van zang, dans, theater, regie, decorbouw, kostuumontwerp en muziek. We zijn ervan overtuigd met Moordhoek een geweldige eerste productie te hebben gevonden waar dit talent tot zijn recht zal komen. We hopen dat heel Tilburg zal komen genieten en net als wij in één klap verkocht zal zijn voor het muziektheater.

Stichting Muziektheater Tilburg onderschrijft en volgt de Code Cultural Governance.